Personlig träning i Göteborg

Personlig träning i Göteborg är något som inte längre hör till ovanligheterna. På senare år har allt fler göteborgare valt att ta hjälp av en PT för träningstips, kostrådgivning och för hjälp med träningsscheman och program. En personlig tränare kan hjälpa dig att få ut mer av din träning, och de flesta gym erbjuder möjligheten att anlita en.

Fördelar med personlig träning

 • Du har ett stort urval
  Göteborg är Sveriges näst största stad och är plats åt många framstående gym och fitnesscenter. I det stora urvalet bör du inte ha några problem att hitta en PT du är mycket nöjd med.
 • Du får en kunnig träningskompis
  Många kan vittna om att man snabbt får en personlig relation med sin PT. Dessutom är det en träningskompis som har kunskapen att säkerställa att din träning är rolig, effektiv och säker.
 • Uppföljning
  Med en PT blir det enkelt att utvärdera och följa upp hur det går. Om resultaten inte nås enligt plan, kan lämpliga åtgärder snabbt och effektivt implementeras av en duktig personlig tränare.
 • Du får verktyg att träna på rätt sätt senare i livet
  Du kanske inte anlitar personlig träning för resten av livet. När du ska träna på egen hand framöver, kommer du vara bättre rustad för det.

Så fungerar det

Självklart är det skillnad på olika personliga tränare, både i upplägg, coachning och pris. Olika PT:s har olika sätt att jobba – men det finns en del saker som de flesta har gemensamt.

Vanligt är att du, under det första träningstillfället, fyller i en hälsodeklaration. Det här ger din PT en helhetsbild av din livsstil, bakgrund och dina mål. Deklarationen används som underlag för att ta fram ett program med övningar som passar just dig.

Mycket baseras på vad dina mål är. Vad innebär ”komma i form” för dig? Är det att träna kondition, styrka, stabilitet eller rörlighet? En del anlitar en PT för att få större muskler, medan andra vill kunna springa långt. Tillsammans kan ni hitta rätt mål och rätt väg framåt.

Välj rätt PT i Göteborg

De allra flesta inom personlig träning i Göteborg är seriösa, med lång erfarenhet och goda kunskaper inom träning. Personlig tränare är dock ingen skyddad yrkestitel – som advokat eller läkare till exempel – vilket styrker påståendet att valet av PT inte är något som bör förhastas.

För att öka sannolikheten att hitta rätt PT för dig, kan du följa nedanstående tips:

 • Fråga om tränarens bakgrund
  Med det stora antalet personliga tränare som finns i Göteborg kan du vänta dig att deras bakgrunder och kompetenser varierar. Fråga om utbildning (längd och innehåll) samt specifik erfarenhet av den typ av träning du behöver mest hjälp med.
 • Jämför
  Som nämnt ovan är en fördel med personlig träning i Göteborg det stora urvalet som finns. Det här ger dig utrymme att titta på många olika tränare och jämföra dem. Ta referenser innan du bestämmer dig för att anlita någon.
 • Undvik den som lovar för mycket
  Många menar att man bör dra öronen till sig när en PT lovar bot på alla dina problem. Tänk på att en anställning hos en välkänd gymkedja kan öka sannolikheten – men inte garantera — att personen är duktig på sitt jobb. Ifrågasätt och var skeptisk. En duktig PT har inga problem att svara på relevanta frågor.
Kornelia Lundin
Senaste inläggen av Kornelia Lundin (se alla)

Om författaren


Profilbild

Kornelia Lundin

För den som är intresserad av fysisk träning finns åtskilliga tidningar och forum att besöka. Mina artiklar samlar vad jag tycker är intressant oavsett vilken träningsform det gäller. Som motionär kan man ta influenser från andra sporter för att på så sätt utvecklas som utövare. Hoppas du besöker mina artiklar! Måtto: Man ångrar aldrig en cykeltur!