Börja yoga i Stockholm

Yoga är en tradition som är uråldrig och har utövats i Indien i tusentals år. Utövare använder sig av den för att bland annat bli mer positivt inställda till livet. Det finns även andra fördelar med att utöva yoga, såsom ett ökat fokus samt en känsla av sinnesfrid och ro. Du kanske inte tror att detta verkligen är något för dig. Men om du skulle prova på yoga i Stockholm skulle du sannolikt bli en regelbunden utövare!

Många blir nämligen avskräckta av avancerade yogaposer såsom den där ena benet placeras bakom huvudet. Och detta är förvisso en position som många utövare använder sig. Men för en nybörjare på området kan det krävas åratal av stretching och övning innan denna kroppsställning ens är möjlig att åstadkomma. Men detta är såklart ingen anledning att inte prova på yoga!

Det finns nämligen klasser inom yoga i Stockholm för människor av alla former, storlekar, åldrar och förmågor. Du kan bli en utövare och anpassa yogan utifrån ditt unika behov och dina personliga förutsättningar. Fortsätt att läsa för att få mer information om varför du bör börja med yoga redan idag!

Fördelarna med att yoga i Stockholm

Du kan förstås utöva yoga alldeles oavsett var du bor – detta är absolut inget fenomen som är unikt för Stockholm! Med det sagt finns det såklart många stockholmare som regelbundet utövar yoga. Fördelarna med att göra detta inkluderar bland annat att:

  • Du får ett bra träningspass på köpet. En av de främsta anledningarna att utöva yoga är att det är ett bra sätt att träna kroppen. Detta är också en starkt bidragande orsak till varför det är så populärt med yoga i Stockholm. Du kan anpassa rörelserna utifrån din egen förmåga och öka svårighetsgraden allteftersom.
  • Din andningsteknik kan förbättras. Andningsövningar är en viktig del i utövandet av yoga. Du kan därmed förbättra din andningsteknik genom att regelbundet utföra de olika rörelserna.
  • Du kan bli ett med din kropp. En annan fördel med att utöva yoga i Stockholm är att du kan få bättre kontakt med din kropp. Du kan dessutom öka din styrka och uthållighet.
Inga-Lill Eklund
Senaste inläggen av Inga-Lill Eklund (se alla)

Om författaren


Profilbild

Inga-Lill Eklund

Jag har motionerat på amatörnivå under lång tid och sprider gärna entusiasmen vidare! Det finns en uppsjö olika träningsformer och motionsstilar att välja bland. Oavsett om man tycker om att gå till gymmet, eller om det är motionsslingan som hägrar, hoppas jag att man skall kunna ta till sig dessa tips! Måtto: En tårta förstör inte en god fysik. En dag på gymmet bygger inte en bra fysik.