Optimera spelet med bästa padelskor

Padel är en fysiskt krävande sport där spelarna rör på sig otroligt mycket. Benen är hela tiden aktiva och behöver både hoppa, springa och snabbt kunna skjuta ifrån och stoppa stötar. För att detta ska ske på ett säkert och bra sätt behöver man hitta sina bästa padelskor. Det finns många olika padelskor, och de har lite olika egenskaper.

Därför är det viktigt att ha bra padelskor

Padel spelas på en betonggrund, och det enda stötdämpande som finns på banan är ett tunt lager sand och konstgräs. Ett hårt material som betong innebär stora påfrestningar för ben, knän och fötter och därför behöver man ha skor som är anpassade för att dämpa och stödja fötterna. Under ett padelspel hoppar man ofta och padelskor har därför en stötdämpande sula för att skydda knäna. Padelskor är också anpassade för att få bästa grepp om det specifika underlag som finns på en banan.

Mönster och grepp

Då man vill hitta sina bästa padelskor bör man kolla på sulans mönster, eftersom olika mönster passar bra i olika situationer. Mönstret är anpassat till padelbanor, men vilket som funkar bäst beror både på banans utseende och spelarens smak. De två vanligaste mönstren på padelskor är:

  • Fiskbensmönster: Detta mönster är specifikt framtaget för att ge bra grepp på sandiga banor, och fungerar därför bäst när banan har lite mindre gräs.
  • Hybridmönster: Detta mönster är en mix av fiskbensmönster och dubbar, vilket gör att det också ger bra grepp på banor med mindre sand och mer gräs. Hybridmönstret är mer flexibelt och passar på olika typer av banor, vilket gör det till ett populärt alternativ.

Nu är det enkelt att hitta sina bästa padelskor

Idag finns en mängd olika padelskor och därför finns också stora valmöjligheter då man vill hitta sina bästa skor. Det är dessutom enkelt att jämföra olika padelskor för att hitta sina favoriter. Många gånger behöver man prova sig fram, eftersom det är svårt att avgöra vid datorskärmen vilka skor man kommer tycka bäst om. Genom att prova olika padelskor i spelet kan man känna efter och testa tills man hitta dem som passar ens spelstil bäst.

Emil Lindberg
Senaste inläggen av Emil Lindberg (se alla)

Om författaren


Profilbild

Emil Lindberg

För den som vill komma igång med sin träning, hoppas jag att dessa artiklar kan vara ett steg i rätt riktning! Det kan vara svårt att komma igång med kontinuerlig träning, men när man väl har fått in rutinen vill man aldrig sluta utvecklas! Hoppas att du hittar din nästa träningsrutin i dessa texter! Måtto: Det är aldrig för sent att börja motionera!